Notícies

Centenari de CaixAlmassora 

 
Enguany CaixAlmassora celebra el seu centenari i  ha editat un llibre. Volem felicitar-los, donar-los les gràcies per haver segut la primera patrocinadora de Caixa dels Colors i per haver-nos concedit l’honor d’estar mencionats al Llibre del Centenari.

___________________________________________________________________________________________________

 

 

 

Nova seu a Benicàssim 

 
La tenacitat d'una família de Benicàssim que havia assistit a Caixa dels Colors i l'impuls de la trobada propiciat per l'Ajuntament d'Almassora ens estan portant a obrir nova seu a Benicàssim, converses amb les tècniques de l'Ajuntament i amb Javier Alonso, regidor d'Educació i serveis Socials que ha manifestat la seva voluntat de donar suport a l'inici de l'Espai Familiar a Benicàssim reservant un pressupost per implementar-lo l'any 2018.
___________________________________________________________________________________________________
 

 

Difusió Espais Familiars de Colors

 
Carmen Fenollosa, directora territorial de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives s'havia compromès a donar difusió de la nostra tasca de prevenció amb la infància i amb la família. Aquest any ens va suggerir que intentéssim ampliar el projecte a altres municipis. Li ho comuniquem a l'alcaldessa, Merche Galí, qui va tenir la iniciativa de convidar els tècnics i polítics dels pobles veïns perquè a la Casa de la Música poguéssim presentar i donar a conèixer des de dins el nostre Espai Familiar. El 13 de setembre la pròpia alcaldessa amb el seu Equip de tècnics d'Educació i de Serveis Socials de l'Ajuntament va participar activament en la benvinguda, va exalçar el projecte i ho va difondre per xarxes socials i TVA.

 http://www.tvalmassora.com/video/caixa-dels-colors-espacio-educativo-familiar-13-sep-2017/

___________________________________________________________________________________________________

 

 

Visibilitat, estabilitat i augment de la plantilla

 
Castell de Colors, el nostre Espai Familiar a Borriol, és una entitat independent, però l'equip educatiu és el mateix. Això suposa més hores de treball per a les professionals. Aquest fet, unit a l'augment de les subvencions ens ha permès no només mantenir la plantilla de 3 treballadores sinó augmentar-la a 4 professionals. Tot junt va propiciant una major difusió que ens va donant una visibilitat que contribueix a donar estabilitat als Espais Familiars de Colors.

___________________________________________________________________________________________________

 

 

 

COMENÇAMENT DE CURS 2017 - 2018

 
Arriba setembre i comencem un nou curs a Almassora i a Borriol. Almassora augmenta a 4 grups, dos d’Espai Familiar pel matí i un per la vesprada. El quart grup és una novetat que implementem donant resposta a una llarga petició de les famílies quan s’acomiaden de l’Espai Familiar per a dur els seus fills i filles a l’escola. Podríem dir que és una experiència pilot, no un espai familiar pròpiament dit. Venen criatures de més de 3 anys, escolaritzades o no, que encara no tenen els 6 anys, l’edat d’escolarització obligatòria. Continuem com Entitat d’Utilitat Pública amb el suport de CaixAlmassora, l’Ajuntament d’Almassora, la Diputació de Castelló, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Conselleria d’Educació. A Borriol mantenim el grup a petició de totes les famílies que havien començat el curs passat amb el suport de l’Ajuntament, de la Diputació i de la Caixa.
Les subvencions són necessàries i les agraïm a totes les Entitats que ens patrocinen. Ara bé, res seria possible sense la confiança de les famílies. Moltes gràcies.

 

___________________________________________________________________________________________________
 

 

FormacióA més de les reunions setmanals de supervisió, valoració i assessorament, les professionals participen en formació externa. Al gener, curs Emmi Pikler a València. Durant les vacances de Pasqua visita a Barcelona per tornar a respirar l’ambient de les Escoles bressol EBM Pau, El Timbal, El Fil i Els Tres Tombs, Escoles Infantils municipals modèliques, que son un referent per a nosaltres. A l’Escola municipal de Música "Can Ponsic" repetim un descobriment emocionant: el que la música i un bon especialista por arribar a transmetre a les criatures i a les seues famílies. També vàrem visitar els Espais Familiars de Barcelona, dels quals vàrem prendre model fa més de 20 anys. Al març i a l'abril, cursos Laura Díaz sobre normes i límits en la infància i conferència de Vicenta Conde sobre "Educar sense Castigar". I ara durant les vacances d'estiu les professionals han tornat a Barcelona per realitzar diversos cursos organitzats per "Senda", sobre "Educació viva i activa" entre d'altres. Comprovem la utilitat de la formació externa compartida per avançar com Equip professional.

 

___________________________________________________________________________________________________
 

 

 

FINAL DE CURS 2016 - 2017

 
Donem per finalitzat el curs 2016 – 2017 agraïdes com sempre a totes les famílies que fan possible aquesta aventura tan especial per a nosaltres.
Per a celebrar-ho, hem vingut al pinar del Grau on hem compartit una vesprada meravellosa amb totes les famílies, tant les que han participat  aquest any als Espais Familiars de Colors, com algunes famílies “antigues” que mai deixen de donar-nos el seu suport i ens segueixen acompanyant en moments especials com aquest.
Us deixem un xicotet resum en imatges del fantàstic dia que hem passat.
 
Un any més, GRÀCIES.
 
___________________________________________________________________________________________________
 

 

Formigues Festival, Benicàssim

 

Per primera vegada hem participat al conegut Formigues Festival de Benicàssim. L'entrenament anterior amb la nostra participació a la Festa per la Llengua de Borriol ens va donar seguretat i confiança. Realment hem pogut comprovar de nou que les nostres propostes agraden molt a xiquets i majors així com als organitzadors que ens han donat una excel·lent difusió abans, durant i, molt especialment, després d'haver comprovat l'interès de les famílies en les nostres propostes. Van assistir famílies de Caixa i de Castell de Colors i moltes altres, desconegudes a l’inici, que se sentien cridades pels atractius de la decoració del nostre particular recinte.

 

___________________________________________________________________________________________________
 

 

Festa per la Llengua, Borriol

 
Aquest any s'ha celebrat a Borriol la Festa per la Llengua. La organització i l'Ajuntament ens van convidar a participar com a Associació local establerta al municipi. Tot l'Equip dels Espais Familiars de Colors es va implicar a fons en la preparació per ser una ocasió important per a la Llengua Valenciana i per l'entitat Castell de Colors. L'Ajuntament ens va reservar un lloc excel·lent. Ens van visitar famílies, polítics i tècnics entre els quals cal destacar el conseller d'Educació Vicent Marzà. La preparació tan acurada i la presentació tan original va resultar molt atractiva i va tenir un gran èxit.

  
 
 
 
___________________________________________________________________________________________________
 

 

 

 

Coneixent a fons l'Espai Familiar Caixa dels Colors

 
El divendres 3 de febrer hem rebut a la Casa de la Música la visita de dos grups nombrosos d’alumnat i professorat provinents dels Cicles Superiors d’Educació Infantil de la Comunitat Valenciana, de Nules i de Puçol, per a conèixer l’Espai Familiar Caixa dels Colors.
 
El primer grup va començar la visita a les 10 h del matí directament a l’espai familiar; a les 11 h tots dos grups es van reunir a la sala d’actes; i a les 12 h, el segon grup va poder descobrir tots els espais de Caixa dels Colors. L’organització de la visita en 7 grups menuts va facilitar la participació activa del centenar de persones que ens visitaven.
 
 

  

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
  
Moltes gràcies pels vostres comentaris tan encoratjadors!

Hem tingut l’honor de comptar també amb la presència de la nostra alcaldessa, Susanna Nicolau i de la regidora de Cultura, Isladis Falcó.

Moltes gràcies pel suport institucional de l’Ajuntament d’Almassora i gràcies una vegada més als patrocinadors: CaixAlmassora, Ajuntament d’Almassora, Diputació de Castelló, Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana.

Gràcies a les professionals i al voluntariat per la seua participació compromesa, incansable i entusiasta.


 

 

Castell de Colors: ja vénen les famílies

 

 

El dijous 20 i el divendres 21 d'octubre presentem el projecte a les autoritats de l'Ajuntament de Borriol, comencem  la primera sessió amb les famílies i les seues criatures, i quan tornem la vista enrere ens impressiona descobrir la quantitat de persones i entitats que ho fan possible.

 

Quan Maria José Pallarés, regidora d’Educació i Serveis Socials de Borriol ens va dir que volia implementar un Espai Familiar al seu poble --perquè la professora Marisa Cerrudo havia explicat els beneficis personals, familiars, educatius i socials de la Caixa dels Colors--, perquè Borriol tenia els locals i que estaven disposats a incloure el projecte als pressupostos de l'Ajuntament, tot l'equip, entusiasmat, desitjàvem portar-ho a terme i hui, per fi, es fa realitat amb les famílies.

 

Moltes gràcies María José, Marisa, Silverio, Blanca, Vicenta, Carmina, Isabel, Begoña, Soraya, Elisabet i totes les persones que amb la seua saviesa ens han aportat la infraestructura imprescindible; gràcies a Sayo i Mónica, regidores de Borriol per la seua atenció; gràcies a les professionals Belén, Joana i Mari per la seua disponibilitat incondicional i capacitat de treball; i moltes gràcies a les famílies que han decidit participar amb les seues criatures: imprescindibles les famílies!

 

Sense famílies no hi hauria espai familiar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tret d'eixida al Castell de Colors de Borriol

 

Ahir, 6 d'octubre de 2016, María José Pallarès de l’Ajuntament de Borriol i Elisabet Prieto de l’Obra social «La Caixa», amb Vicenta Conde, Isabel Ríos i Carmina Ribés, de la mà de la Caixa dels Colors d’Almassora, van donar el tret d’eixida al nou espai familiar Castell dels Colors que començarà la seua trajectòria particular al poble de Borriol el proper divendres 21 d’octubre.

El Castell de Colors naix a Borriol amb la mateixa filosofia de la caixa de Colors d'Almassora:

Per al Castell de Colors, l’educació és la clau. Actuar els primers anys de la vida d’un infant (entre 9 mesos i 3 anys) produeix efectes altament beneficiosos per a la persona i per a la societat.

Per al Castell de Colors, la família és la primera educadora. En el seu espai familiar els xiquets i les xiquetes juguen i aprenen a conviure amb altres adults i altres infants mentre tenen els pares o altres adults de la família a poca distància. Aprenen a tolerar la separació de la mare o del pare sense plors ni trencaments. Aprenen els principis i els valors que guiaran la seua vida. Els adults, per la seua banda, comparteixen experiències i gaudeixen les seues relacions amb els fills i les filles i les relacions amb els fills i filles dels altres.

Per al Castell de Colors el paper de les persones educadores i del personal tècnic educador és acompanyar la família i ajudar a resoldre els dubtes i dificultats que van sorgint entorn de l'educació dels infants. 

El Castell de Colors reconeix el protagonisme de totes i cadascuna de les persones implicades en la tasca educadora.

Aquest espai de colors, que ara exportem d’Almassora a Borriol, creu en la família com a primer subsistema social i primer agent socialitzador, creu en l’intercanvi social com a generador d’aprenentatge i en la construcció de la personalitat individual com a punt bàsic per a la construcció d’una societat sana.

 

         

 

La caixa dels colors dóna la benvinguda al curs 2016-2017

 

 

Inici de curs 2016-2017


El dimarts 6 de setembre a les 10 h ens reunirem les famílies de Caixa dels Colors a la Sala d’Actes de la Casa de la Música.

Iniciarem el curs recordant una de les conferències que la catedràtica doctora Rosa Ana Clemente (professora de Psicologia Educativa i de l'Educació de la Universitat Jaume I) va impartir a Caixa dels Colors amb el tema “La interacció amb adults i el desenvolupament infantil”.

La idea és que només podem arribar a ser persones en contacte amb persones.

És fonamental el paper que juga la interacció amb els adults a les llars familiars en el desenvolupament infantil.

La Caixa dels Colors treballa per a optimitzar el rol de la mare i del pare en les relacions afectives, comunicatives i socials que mantenen els xiquets i les xiquetes en contextos interactius familiars.

Dins les aportacions de la Psicologia del Desenvolupament, s'accepta la idea que el canvi infantil té lloc en marcs interactius concrets, entre els quals, el context de criança familiar és, sens dubte, el més rellevant.

D'altra banda, des de les concepcions pròximes a la construcció social del coneixement (Vygotski, 1979; Rogoff, 2003), el mecanisme explicatiu del desenvolupament de les funcions psicològiques superiors, i específicament humanes, s'ha de buscar en la interacció social. És allà, en els processos d'interacció interpersonal, on es pot descobrir la transmissió d'instruments culturals que fan possible el desenvolupament de nous i més complexos nivells de processament mental.

El desenvolupament infantil s'origina en els contextos socials immediats en la vida de les criatures, on aquestes estan compromeses en la resolució de problemes quotidians, socialment rellevants, en col·laboració amb d’altres -més experts- superiors en les habilitats o destreses requerides per la tasca i, a més, implicats emocionalment, mitjançant l'amor, en la seua criança.

Atès que el desenvolupament infantil té aquesta organització, amb l'ajuda d'un adult i resolent problemes conjuntament, els infants inexperts aconsegueixen l'apropiació dels instruments de pensament que els adults els transfereixen. Mitjançant la interacció interpersonal i les tasques conjuntes (triangulars), els adults aconsegueixen aquest important efecte en els xiquets i les xiquetes.

......

Des de Caixa dels Colors continuarem treballant per a optimitzar el rol de la mare i del pare en les relacions afectives, comunicatives i socials de les seues criatures.

 

S’acaba el curs i torna el tema de la "no-directivitat"


Te’n vas, Ana, i ens en alegrem per tu, encara que et trobarem a faltar.

Ja que el tema de la “no-directivitat” ens ha ocupat des que vas entrar a Caixa dels Colors fa 11 anys, et dediquem les darreres reflexions.

Cada vegada que algú coneix una mica més Caixa dels Colors ens pregunta per què no en donem pautes. I nosaltres ens preguntem: realment no donem pautes? El que sens dubte no fem és imposar-les. No les imposem perquè pensem que a ningú ens agrada que ens imposen obligacions. Qualsevol imposició produeix rebuig. D'altra banda, valga l'incís, també és cert que de vegades les persones no sabem què fer, volem ser lliures però no sabem com arribar a la llibertat. Passa amb freqüència que u no sap el que vol fins que li diuen el que ha de fer i llavors descobreix que el que volia era exactament el contrari. Sembla dir: "ara ja sé el que vull: el que vull és desobeir-te". I a Caixa dels Colors no volem provocar aquestes reaccions, ni en els menuts ni en els adults.

A Caixa dels Colors estem sempre disposades per parlar, per escoltar, per atendre les demandes, per donar pautes a qui ens les demana; oferim pautes a totes i a tots però no les imposem a ningú.

A Caixa dels Colors hi ha molt poquetes normes. Donem per descomptat el respecte a totes les persones i totes les coses.  Cuidem les persones, tenim cura de les coses i cuidem les relacions. Cuidem també l'ambient i en aquest ambient de respecte, serenitat i d’acceptació incondicional, tots aprenem els uns dels altres per osmosi.

Les poques normes que tots hem de complir han sorgit de l'experiència amb les mateixes famílies: apaguem els mòbils, ens canviem el calçat, procurem parlar baixet i suggerim a les famílies que acompanyen els seus fills i filles sense perseguir-los, deixant-los portar la iniciativa.

Però no imposem normes. No les imposem perquè oferim el plaer de descobrir-les.

Confiem en la capacitat educadora de cada família i els demanem que confien en la capacitat de jugar dels seus xiquets i xiquetes: capacitat per triar el joc, per decidir com volen jugar hui amb aquesta joguina (ja que les joguines que oferim no tenen una finalitat única) i confiem en la capacitat de la criatura per escollir si jugar soleta o jugar amb algú més, potser amb la mare, potser amb una altra persona adulta, potser amb un altre xiquet o amb una altra xiqueta. Confiem en la capacitat de les criatures per a resoldre els conflictes de manera pacífica, sense crits ni plors i sense la intervenció dels adults.  

Un altre incís: insistim que cal deixar que els menuts decidisquen el que ja puguen decidir, perquè quan tinguen 20 anys voldrem persones amb iniciativa i la persona es forma ja en la infància.

Tornem a les pautes:

Demanem a les famílies que arriben puntuals, però no impedim l'entrada al que arriba tard. Si arriben puntuals participen en el cant de benvinguda i tenen 2 hores completes per estar amb la seua xiqueta o amb el seu xiquet. No els imposem la norma però els la oferim i les famílies s'adonen que gaudeixen més i millor quan s'hi adapten.

Demanem a les famílies que participen en l’esmorzar o en el berenar asseguts a taula, compartint alguna cosa més que el menjar. Si algú no vol esmorzar no està obligat. Si prefereix seguir jugant, pot fer-ho. El que no recomanem és seure a taula per jugar o passejar-se entre les joguines per menjar. No els imposem la norma però els la oferim i les famílies s'adonen que gaudeixen més i millor si s'hi adapten.

Quan proposem un joc col·lectiu, no obliguem a ningú per què participe. Si prefereixen seguir amb un joc individual, poden fer-ho. Aviat s'adonen que és més divertit ballar amb tots o pintar amb tots o fer transvasaments al costat dels altres i, quan s'han adonat que ho prefereixen, ho fan i ho fan amb gust.

No els dirigim, no els obliguem, ni els prohibim. Els permetem descobrir el plaer de fer les coses bé.

En el comiat tractem de seure tots en rogle, el nadó a la falda de la mare o del pare, el nen o la nena al costat de l’adult. Ens agrada seure còmodament i en rotllana ampla per veure-ho tot bé. No ho dirigim. No ho imposem. Si algú decideix estar dempeus o decideix no participar... Ai! Sí que dura poc aquesta "decisió"! És tan divertit cantar cadascuna de les cançons que suggereixen les sorpreses que van eixint de la caixa, és tan interessant escoltar els contes i cantar junts "aquest conte s'ha acabat", és tan bonic ballar al compàs de cada nova proposta! Tots i totes ens ho passem bé, els xicotets i els majors. I així, sense directivitat, sense imposicions, gaudim tots "acomplint les normes".

Adéu, Ana. Que tingues sort, que encertes les decisions, que sigues feliç.

Moltes gràcies per haver demostrat cada dia a la pràctica que un altre apropament a les criatures, respectuós, càlid i confiat, és possible.

 

Vicenta Conde a l’Espai Familiar d’Exmouth amb la seua directora, Sally Hammond


Exmouth és una ciutat que té aproximandament les mateixes dimensions que Almassora. Està situada a Devon, al sud d’Anglaterra.

El seu espai familiar és més jove que el nostre, només fa 8 anys que Exmouth té aquest recurs d’atenció a la infància juntament amb la família on se subratlla la importància dels 1001 primers dies de vida, des de la concepció fins als 2 anys, quan s’estableixen les relacions afectives més fortes i bàsiques en la formació de la persona.

Treballen amb famílies que viuen a Exmouth, Budleigh, Salterton i els pobles del voltant i més enllà. Tothom és benvingut i qualsevol família amb fills menors de cinc anys pot utilitzar els seus serveis.

Què es fa al centre?

Les famílies poden acudir per a rebre suport i assessorament sobre qualsevol aspecte de la vida familiar. Podem compartir informació sobre el desenvolupament infantil, la criança, i consells.

Alguns dels serveis estan oberts a tothon i d'altres atenen necessitats específiques. Inclouen: programes d'atenció prenatal per a pares imares, suport individualitzat a la família, assessorament, sessions d'activitat física, jocs un grup per donar suport al desenvolupament de la parla i del llenguatge, un programa integral de suport a la lactància... i molt més!

Tenen pàgina al Facebook: Exmouth amd District children's centre

Vicenta Conde amb la directora del l'espai familiar d'Exmouth

 

 

 

Celebrem l'èxit de la Caixa dels Colors en la mostra Primavera Educativa (València, maig de 2016)


La Caixa dels Colors ha despertat l'interès de totes les criatures i persones de totes les edats que s'han arrimat al nostre estand durant aquest passat cap de setmana, a la mostra Primavera Educativa de València.

Malgrat el soroll ambiental de la música, la gent i els altaveus de la fira, els infants eren capaços de concentrar-se a descobrir les característiques dels objectes que trobaven a la “panera dels tresors” (Elionor Goldsmied):

El trasvassament d’arròs amb objectes i recipients casolans abstrau les criatures de qualsevol distracció mentre descobreixen volums, capacitats, pes,... així es preparen per a estudis futurs de matemàtiques, de física i de vida.

Van agradar molt totes les activitats de Caixa dels Colors, tant que havíem programat un taller per al divendres i en vam oferir dos. Havíem previst dos tallers per a dissabte i en vam fer tres:

  

Els contes deixaven embadalits els infants i els seus pares i mares:

Quan de la caixa màgica eixien la lluna, el sol, l’esquirol o la tortuga, les educadores ensenyaven al públic les noves cançons:

La presidenta Isabel Ríos va estar present des de l’inici posant les bases del primer muntatge i animant a tots els participants.

        

 

La visita del president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta, Mónica Oltra, i el conseller d’educació Vicent Marzà mostra el suport dels governants cap a les propostes educatives sorgides de l’interès dels mateixos usuaris: els professionals, les famílies, els pobles i les criatures:

En la mostra vam tindre el plaer d'acollir el secretari autonòmic d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Alberto Ibáñez Mezquita i a la vicerectora d'd'Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa de l'UJI, Pilar García Agustín:

 

Gràcies al tots els que us vau interessar. Gràcies a les col·laboradores i a les organitzadores.

Fins l'any vinent!

 

La Conselleria d’Educació convida la Caixa dels Colors a participar en la “Primavera Educativa” i la Universitat Jaume I ens acull en la seua carpa


Serà els dies 13, 14 i 15 de maig a València i es presentaran les novetats en el camp de l’Educació a tots els nivells, des d’Infantil fins a la Universitat.

És per a nosaltres un honor i un repte mostrar a tota la Comunitat Educativa la nostra tasca amb les famílies i les seues criatures.

Començarem el divendres a les 5 de la vesprada amb un taller molt similar a una sessió de l’Espai Familiar. El dissabte farem dos tallers més, a les 11:00 i a les 13:00.

Ens trobareu a la carpa de la Universitat Jaume I situada entre el pont de les Flors i el pont de Calatrava, al riu Túria.

Us n'adjuntem el programa.

DIA 13

 

17:00 - 18:00

La Caixa Dels Colors

18:00 - 19:00

Descobreix les matemàtiques en el cinema i les sèries de TV

19:00 - 20:00

La producció artificial del fred. Com funciona una nevera?

 

 

DIA 14

 

10:00 - 11:00

La pila d’hidrogen

11:00 - 12:00

La Caixa dels Colors / La maleta de la Ciència

12:00 - 13:00

La pila d’hidrogen

13:00 - 14:00

La Caixa dels Colors / La maleta de la Ciència

 

 

17:00 - 18:00

Nous materials d’enginyeria

18:00 - 19:00

Nous materials d’enginyeria

 

 

DIA 15

 

10:00 - 11:30

Vols conèixer el món dels insectes? Prepara'n la teua pròpia col·lecció

12:00 - 13:30

Vols conèixer el món dels insectes? Prepara'n la teua pròpia col·lecció

 

 

17:00 - 18:00

Mirant la llum des d’una altra òptica / Grups de treball cooperatiu

18:00 - 19:00

Mirant la llum des d’una altra òptica / Grups de treball cooperatiu

 

 

 

Visita de la directoria territorial de Benestar Socail, Carmen Fenollosa


 

Hui dijous, 28 d'abril, ens ha visitat Carmen Fenollosa, directora territorial de la Conselleria de Benestar Social. 

En tractar-se d'una persona amb tanta experiència i sensibilitat, el seu suport ens encoratja a dedicar tots el nostres esforços a continuar acompanyant les famílies en la seua meravellosa tasca de descobrir les necessitats de les criatures i donar-los la resposta més adient.


Agraïm profundament l'interés de Carmen Fenollosa i la seua voluntat de presentar els valors de l'espai familiar. 

 Agraïm també la presència de les representants de l'Ajuntament d'Almassora (Merche Galí, tinent d'alcalde i Diana Belliure, regidora de serveis socials), així com el seu suport constant a Caixa dels Colors i la seua disposició a ajudar-nos a acollir les autoritats que ens visiten.

 Els mitjans de comunicació escrits es fan ressò d'aquesta vista: consulteu en línia Castellón información, El periòdic.com (Mediterráneo i Levante EdC).

 

VISITA DE LA DIPUTADA PROVINCIAL D’ACCIÓ SOCIAL


Elena Vicente Ruiz Climent ha visitat avui la Caixa dels Colors i ha participat en la sessió del matí.

L’han acompanyada les autoritats municipals: Susanna Nicolau, alcaldesa; Merche Galí, tinent d'alcalde; la regidora d’Educació Maria José Tormo i les professionals de la Caixa dels Colors.

Elena ha mostrat un gran interès de conèixer la metodologia de l’Espai Familiar que, a partir del joc de les criatures, sols o amb les mares, o amb altres infants o amb les educadores, permet a la família descobrir les necessitats del menuts, permet donar una resposta adient a les seues necessitats i situar la intervenció pròpia de la família en la distancia òptima.

 

La disponibilitat de la diputada, el seu interés i la valoració que ha fet de la nostra entitat ens encoratja a seguir treballant en altres contextos en què la Diputació puga donar suport al projecte.

Nota informativa


 

La Caixa dels Colors, Entitat d'Utilitat Pública

 
La Caixa dels Colors naix a Almassora fa més de 10 anys de la mà de CaixAlmassora, a partir de models apresos dels països nòrdics i implementacions conegudes a Catalunya, com a una aposta per l'educació mitjançant el suport a famílies que decideixen millorar el tipus d'atenció prestada a les seues criatures, per convenciment o per necessitat.

La Generalitat Valenciana l’any 2006 va premiar la Caixa dels Colors per la capacitat d'educar en valors i l’any 2011 va estar proposada a la Unió Europea com a exemple de bones pràctiques (Sr. Alfonso Montero, director de programes de família i infància de la Xarxa Social Europea).

Recentement, amb data de 6 d'octubre de 2015, la Caixa dels Colors ha rebut del Ministeri de l'Interior el reconeixement d’Entitat d'Utilitat Pública (BOE 15 d'octubre de 2015).

El Ministeri, després d'estudiar a fons els objectius, les activitats, la metodologia, l’índex de població atesa, la formació de professionals que la integren, la creació d'ocupació i resultats obtinguts i les memòries econòmiques, entre d’altres, ha decidit deixar constància de la validesa pública del treball de la Caixa dels Colors que ha atès centenars de famílies, propiciant una acceptació càlida, basada en models relacionals, el descobriment de les necessitats infantils i la forma adequada de atendre-les.

Aquest reconeixement constitueix un honor i és, alhora, un premi a la tasca realitzada durant els anys de vida de nostres Espai Familiar.

Així doncs, com el títol d'Entitat d'Utilitat Pública indica, la Caixa dels Colors i les seues funcions són profitoses i beneficioses a la societat que l'envolta i que la inclou, com bé s'ha demostrat any rere any en l'avaluació que a final de curs vam realitzar amb les entitats que sostenen la Caixa dels Colors i per a aquestes mateixes entitats: CaixAlmassora, Ajuntament d'Almassora, Diputació de Castelló i Universitat Jaume I.

l reconeixement d’Entitat d'Utilitat Pública suposa una millora de les nostres condicions de funcionament: permet l'accés a les subvencions estatals, ofereix protecció jurídica gratuïta, faculta l’exempció d'alguns impostos i, especialment, atia l'obligació de continuar treballant de la mateixa manera per tal de mantindre i conservar el títol.

Des d'ací volem agrair a totes les entitats i persones que han col·laborat en el desenvolupament d'aquesta experiència, que podem afirmar que ja està consolidada. En primer lloc, a CaixaAlmassora, que va creure des del principi en aquest projecte que es manté com a únic en el nostre entorn; a la Universitat Jaume I que ha avalat i estimulat la nostra activitat amb col·laboracions i suport continu, des dels departaments de Psicologia i Educació; a l'Ajuntament d'Almassora i a la Diputació de Castelló.

També mereixen el nostre agraïment a les famílies assistents a les nostres sessions, any rere any, principalment d'Almassora però també vingudes de localitats veïnes (Borriana, Castelló, Benicàssim) perquè han avalat també amb la seua demanda el valor del nostre treball i les possibilitats de desenvolupament que se'ls ha ofert. Igualment, gràcies als professors, persones voluntàries i professionals que de forma desinteressada han col·laborat amb nosaltres per dur a terme activitats per a les famílies, realització d'anàlisis i diagnòstics de les famílies usuàries, presentació d'investigacions en xerrades i ponències, etc.

 

Comencem a rodar a la nova seu


L’Espai Familiar Caixa dels Colors ens hem traslladat a la Casa de la Música. Ahir Isabel Ríos i Vicenta Conde, les nostres presidenta i vicepresidenta respectivament van estar acompanyades en la inauguració per l'alcaldessa, Susanna Nicolau; Merche Galí, regidora d'Igualtat; Mª José Tormo, regidora d'Educació; i Diana Belliure, regidora de Serveis Socials.

Font de la foto: Diari Mediterráneo

 

Canvi de seu social


Com ja sabeu, l’Espai Familiar Caixa dels Colors va nàixer l’any 2005 a Almassora amb el suport de CaixAlmassora i de l’Ajuntament. Arrelada als locals socials de l’Entitat financera durant estos 10 anys, ens traslladem a la Casa de la Música a partir de setembre del 2015.

Recordem a totes les famílies inscrites per al curs 2015-2016 que la reunió d'inici de curs tindrà lloc el 3 de setembre a les 10 h del matí a la sala del Llaurador, de CaixAlmassora.

 

 

S'inicia el període de matrícula a la Caixa dels Colors (2015-2016)


 
La Caixa dels Colors obre la matrícula del curs 2015-2016. Les persones interessades poden fer les inscripcions per una de les dos vies següents:
 
  • Per telèfon, cridant al  651647774 (Ana)
  • A través d'Águeda, de CaixAlmassora.

 

Iniciem el tercer grup de la Caixa dels Colors


El dia 16 de març de 2015 hem posat en funcionament el tercer grup de la Caixa dels Colors. L'horari és de vesprades, els dilluns i els dimecres. de 16 a 18 hores,  fins a finals de juny.

 

Jornades d'Aniversari de la Caixa dels Colors: «El xiquet feliç»


Dijous, 5 de febrer: Presentació... 

El dijous 5 de febrer de 2915, Vicenta Conde inaugurava les Jornades del X aniversari de la Caixa dels Colors. Ací podeu llegir el text complet de la presentació de l'acte: text de presentació en format PDF.


 

 Ací mataiex podeu consultar:

 El resum de la intervenció d'Alfonso Montero: Invertir en serveis de la infància, gararntia de futur.

 El resum de la taula redona: El paper dels avis en l'educació emocional

 Les cartes de les famílies: Cartes

 

 

Jornades d'Aniversari de la Caixa dels Colors: «El xiquet feliç»


Els dies 5, 6 i 7 de febrer de 2015 l'espai familiar Caixa dels Colors organitza, en col·laboració amb la Universitat Jaume I, unes jornades commemoratives dels deu anys d'espai familiar sota el títol «El xiquet feliç».

Els objectius de les Jornades dels deu anys seran els següents: (1) Aprofundir en les dinàmiques familiars que influeixen en el creixement i l'educació dels infants. (2) Afavorir la trobada de professionals des de les nostres xarxes més properes fins a la Xarxa Social Europea. (3) Donar a conèixer l'experiència de la Caixa dels Colors i divulgar el paper d'un espai familiar.

El vídeo al Facebook

PROGRAMA 

Podeu descarregar el programa en format PDF directament ací mateix: Programa.

 

INSCRIPCIÓ

Podeu inscriure-vos a: http://inscripcio.uji.es, sota l’epígraf de Departaments de Psicologia, Educació (UG5).

Si no teniu compte d’usuari UJI, el podeu crear en el mateix lloc. Data límit d’inscripció: 2 de febrer de 2015

CONVALIDACIÓ RECONEGUDA PER UN CRÈDIT
 

 

 

La Xarxa Social Europea (ESN)


 

La Xarxa Social Europea (ESN) està organitzant el seu seminari sobre planificació social amb la novetat que serà retransmès per Internet en viu. Es podran seguir en directe els debats del primer dia i accedir als enregistraments després. 

El seminari de planificació social, sobre el desenvolupament de les comunitats locals més cohesionades, tindrà lloc a Viena els dies 6 i7 de novembre, en cooperació amb el membre de l'ESN, el Departament Municipal de Salut i Benestar Social de Planificació de la Ciutat de Viena. 

Alguns dels conferenciants fins ara confirmats són: Kenneth Simler, economista del Banc Mundial, debetrà sobre el que es pot aprendre dels Mapes de Pobresa; Rudolf Hundstorfer, ministre austríac d'Afers Socials i Protecció dels Consumidors i Aurelio Fernández López, representant espanyol de la Direcció General d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, participarà a la taula rodona final sobre una millor planificació social per a les comunitats més cohesionades.

 

Comencem el curs 2014-2015


 

Amb les sessions informatives del 3 de setembre donem el tret d'eixida del curs 2014-2015, que començar+a el pròxim dia 10 de setembre. Engunay oferim sessions estructurades en tres grups i horaris de matí i de vesprada:

Edifici social de CaixAlmassora, C/ Trinitat, 20:

  • Grup 1: dilluns i dimecres, de 9.30 a 11.30 h
  • Grup 2: dimarts i dijous, de 9.30 a 11.30 h
  • Grup 3. dilluns i dimecres. de 15.30 a 17.30 h

Entre les novetats del curs 2014/2015 destaquem la celebració dels 10 anys de l'Espai Familiar la Caixa dels Colors, amb l'organització d'unes jornades formatives els pròxims 5, 6 i 7 de febrer de 2015, de què avançarem el programa i dades per a la inscripció pròximent en el nostre web.

Visita de Vicenta Conde a l'IES Francesc Ribalta


 

Maria Luisa Cerrudo Beltrán, professora i coordinadora d’Activitats Extraescolars del Cicle Superior d’Educació Infantil a l’Institut Ribalta, juntament amb els Professors tutors Pepe Domènech i Joana Punzano, conviden Vicenta Conde a presentar l’Espai Familiar Caixa dels Colors a l’alumnat de 2n curs, el dia 4 de febrer de 2014.

En una xerrada interactiva, Vicenta Conde explica la trajectòria de la Caixa dels Colors, la finalitat d’este lloc de trobada per a famílies amb fills i filles de 9 mesos a 3 anys no escolaritzades; els objectius de l’Espai Familiar referits a les criatures, a les persones adultes i als lligams afectius en les relacions que s’estableixen entre menuts i majors. Detalla el programa, la Metodologia, el marc de referència, activitats i materials, el com i el perquè de la nostra forma de treballar.

 

 

 

 

 

Visita de María Tormo (29 i 30/01/2014)


 

Maria Tormo, regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Almassora des del 2007, ens ha visitat els dies 29 i 30 de gener del 2014 per a explicar a les famílies de la Caixa dels Colors el procés d’escolarització de les criatures que enguany fan 3 anys. Maria Tormo és també mestra d’Educació Infantil des del 2005, el mateix any que començava l’Espai Familiar. La seua llarga experiència i la passió pel seu treball li han permès transmetre una informació clara i tranquil·litzadora per a mares i pares que han escoltat i participat activament.

Ens ha explicat que les famílies amb criatures nascudes el 2010 rebran a casa la carta amb tots els detalls de la sol·licitud que hauran de presentar al centre de primera opció.

Ha remarcat la importància d’acudir a les jornades de portes obertes que les escoles ofereixen, per tal de triar el Centre amb el Projecte Educatiu que millor s’adequa als objectius de cada família.

El mes de juliol caldrà tornar a l’escola on la criatura haja sigut admesa, per tal de formalitzar la matrícula per al curs 2014-2015.

Maria Tormo ha aclarit també quines poden ser les dificultats  que trobaran els infants en la seua primera escolarització i com les famílies poden ajudar a comprendre i suavitzar el procés per tal d’aconseguir el benestar dels xiquets i xiquetes i l’acompliment de tots els objectius.

Ha ressaltat el privilegi d’Almassora en tindre una de les 5 úniques Escoles Infantils públiques de tota la província (l’Escola Infantil St. Josep, ubicada en terrenys cedits des dels anys 60 per la Caixa Rural St. Josep d’Almassora per a ús social i educatiu) i, subratlla Maria Tormo, privilegiada també per tindre l’únic Espai Familiar de la Comunitat Valenciana: la Caixa dels Colors.

 

Visita de Jordi Sanahuja (tutorització: 20/12/2013; conferència: 22 i 23/01/2014)


 
Jordi Sanahuja ha visitat l'Espai familiar La Caixa dels Colors com a tutor de Joana Armero Mañanós i Sara Domínguez Gil, alumnes del màster de Mediació i Intervenció Familiar de l'UJI. Així mateix els dies 22 i 23 de gener Jordi Sanahuja ha explicat les característiques d'una maternalitat i paternalitat positives a les famílies de la Caixa dels Colors. Jordi destaca com la Caixa dels Colors fa realitat les directrius per tal d'aconseguir una maternalitat i paternalitat positives.
 
 

 

Visita d'Isabel Ríos (04/12/2013)


 
 
Els dies 25 de novembre i 3 de desembre del 2013 es va celebrar en la Caixa dels Colors una xarrada amb la professora Isabel Ríos sobre les llengües i el llenguatge. En ella es va tractar la importància del llenguatge com a instrument d’aprenentatge i representació del món, a més del seu paper comunicador. Sense el llenguatge no es pot accedir al coneixement i per això té tanta importància que la família i els educadors hi presten una especial atenció, de cara al seu desenvolupament i ampliació contínua, en l'etapa infantil i durant tota la vida.
 
 
Isabel Ríos va recomanar a les famílies llegir un conte a les nits, com a eina d’utilitat en llenguatge literari. Parlar a les criatures de moltes coses i no donar res per suposat: parlar-los molt i d’una manera pausada i referencial, aprofitant cada context.

 

 

 

Visita d'Arturo Gimeno a la Caixa dels Colors (26/06/2013)


Arturo Gimeno, fill predilecte d'Almassora, visita la Caixa dels Color juntament amb la seua esposa María Antonia, Rosa y Javier. Arturo Gimeno va mostrar un veritable interès per l'Espai Familiar, els seus objectius i el seu funcionament. Tant Arturo com M. Antonia, Rosa y Javier han quedat convençuts dels beneficis del recurs educatiu tant per a les criatures com per als majors.

Vídeo 1: Entrevista i mostra de l'activitat dels sentits (l'oïda i el tacte)

Vídeo 2: Activitat del tacte (amb la cançoneta) i la de l'olfacte

Vídeo 3: Recapitulació de la jornada de visita i comiat a Arturo Ginemno i als seus acompanyants.

 

 XXI Conferència ESN de Dublín


En un escenari econòmic complicat, els dies 18 i 19 de juny de 2013, Dublín ha reunit professionals de tota Europa i ha propiciat un debat constructiu sobre la importància de la inversió social per transformar les vides dels ciutadans i remodelar el desenvolupament, la prestació i la valoració dels servicis socials.

Irlanda ha presentat la seua xarxa d'Espais Familiars "Lifestart". En podeu trobar tota la informació al menú dels enllaços.
 
Vicenta Conde ha participat a la Conferència en nom de Caixa dels Colors.

 

"Ja no vull bolquers" (15/05/2013)


Rosa Barceló Feliu, assídua col·laboradora de la Caixa dels Colors, explica a les famílies com observar els infants per donar resposta al seu desig de deixar els bolquers. Comenta Rosa Barceló que no es pot entrenar les criatures abans d'hora, igual que no podem estirar les fulles de les plantes per fer-les créixer.

Criaventures (22/04/2013)
No totes les criatures tenen rabietes. Les rebequeries es poden evitar. A qualsevol edat el millor remei per a no patir rebequeries és la previsió: saber escoltar les filles i els fills, buscar un temps de qualitat sense presses ni maldecaps per a estar junts. Si parlem dels menuts que encara no ens ho poden dir tot amb paraules (de 9 mesos a 3 anys, l'edat de l'Espai Familiar), el secret està en jugar amb els nostres fills i filles, gaudir la seua companyia, donar-los temps per a observar, per a acabar el que estan explorant i experimentant.  

Procurem parar atenció a les moltes coses que fan bé durant el dia i alegrar-nos amb ells. Intentem estar més pendents de valorar que de corregir. Algunes coses no es podran fer, naturalment, però cal consensuar entre el pare i la mare les normes de casa per a no entrar en contradiccions (les normes han de ser: poques, clares i coherents). Donar un bon exemple. I recordar que la criatura humana està dotada genèticament per a cridar la nostra atenció. 

Escolteu la xarrada fent clic al triangle:


 

 

Article d'Antoni V. Vaquer Chiva, professor del Màster en Intervenció i Mediació Familiar: «Almassora, CaixAlmassora i els colors».VoxUJI, febrer de 2013.

 

 

 


Visita de Vicenta Conde a Great Yarmouth (GB)


La Direcció del Priory Centre a Great Yarmouth (Gran Bretanya) ens va convidar a participar en les seues activitats amb famílies i criatures, tant al programa amb bebès de menys de 9 mesos com a l'Espai Familiar (Children's Centre) amb criatures d'edats similars als que assisteixen a la Caixa dels Colors.

La visita ha sigut interessantíssima i molt profitosa. Hem iniciat un intercanvi professional i hem acordat la cooperació en futures activitats i programes a nivell europeu.


 

Visita d'Isabel Ríos i Lidón Monferrer, professores de la Universitat Jaume I de Castelló

Isabel Ríos, professora del Departament d'Educació i gran col·laboradora de la Caixa dels Colors des dels seus inicis, va presentar l'Espai Familiar a Lidón Monferrer, també professora de l'Especialitat de Magisteri de l'UJI. Tant Isabel com Lidón van participar en l'escola de mares i pares al mig de la sessió i van compartir amb emoció les vivències de les criatures i de les seues famílies durant el matí.  


 

VISITA DE JUDITH TURLAND A LA CAIXA DELS COLORS

La professora Judith Turland es va desplaçar de Norfolk, Gran Bretanya, per conèixer directament l'Espai Familiar Caixa dels Colors abans d'entrar en contacte la Caixa dels Colors amb l'Espai Familiar de Great Yarmouth, també a Norfolk.

Judith Turland va valorar de molt alt nivell el treball amb les famílies i els seus xiquets i xiquetes a la Caixa dels Colors, amb paraules seues, que el considerava "most impressiv". El seu informe ens ha obert les portes de Great Yarmouth.

 


 

El Centre de Salut d'Almassora a la Caixa dels Colors

 

Inma Fabregat i Amparo Beltrán, infermeres pediàtriques del Centre de Salut d'Almassora, han parlat a les famílies de la Caixa dels Colors sobre alimentació infantil. Amb una participació activa dels assistents Inma i Amparo han anat resolent els dubtes sobre aliments, horaris, modes, tendències i recomanacions de l'OMS en matèria de nutrició infantil. 

Agraïm la seua generosa disponibilitat per a col·laborar sempre amb la Caixa dels Colors.


 

LA CAIXA DELS COLORS A LA RÀDIO

Criaventures, un programa de criança i educació a Ràdio Vila-real

El 14 de gener de 2013, Vicenta Conde va ser entrevistada en el programa Criaventures, amb Lola Bou, que cada dilluns de 15 a 16 h emet Ràdio Vila-real (92.2 de la FM), sobre el món dels xiquets.

Vicenta va explicar les característiques d'aquest nou recurs educatiu. Si voleu escoltar l'entrevista feu clic al podcast de baix.


 

LA CAIXA DELS COLORS ARRIBA A L'ÀMBIT EUROPEU

L'experiència que el 31 de gener de 2005 posava en marxa Almassora sota el nom de la Caixa dels Colors ha entrat, set anys després, en l'àmbit europeu. Almassora ha acollit avui, en el saló d'actes de CaixAlmassora, la inauguració de les jornades del setè aniversari d'aquest espai familiar amb la presència d'autoritats, professionals i famílies que, d'alguna manera, han estat o estan lligats a aquesta experiència positiva.

Sobre les 9.30 hores, els ponents, encapçalats per l'alma mater del projecte, Vicenta Conde, han donat la benvinguda a més de mig centenar de persones que participen en l'esdeveniment. En la taula de ponents, Vicenta Conde ha acollit a la regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Almassora, Nuria Felip; a la vicepresidenta de la Diputació Provincial, Esther Pallardó; al president de CaixAlmassora, Francesc Enric Ferrada, i al representant de la European Social Network (ESN), Alfonso Montero.

Montero, que s'ha desplaçat des d'Anglaterra, ha estat l'encarregat de destacar el mèrit d'una experiència que “ha estat incorporada com a exemple de bones pràctiques en els documents tramesos a la Comissió Europea”. Un treball desenvolupat al si d'un seminari sobre protecció a la infància que, es va desenvolupar a París, “va analitzar com els serveis i l'atenció primerenca als infants interactuen amb altres serveis com el de la protecció a la infància”. Un exemple, el d'Almassora, que segons Montero “és molt positiu” i que ha de comptar amb el suport de les diferents entitats locals i regionals com “un exemple que és de bones pràctiques”.

Nuria Felip ha recollit el testimoni de Montero per incidir en la “experiència única i positiva que constitueix la Caixa dels Colors”, que en l'actualitat ja ha estès les seues xarxes a Castelló i Borriana, on també es desenvolupa, amb rotund èxit entre la ciutadania. “Una mostra evident que l'espai familiar és una excel·lent oportunitat de reforçar aquest nucli familiar en el qual s'educa i creix el nen”.

Dirigit a petits menors de tres anys, la Caixa dels Colors “és un projecte únic a la Comunitat Valenciana”, tal com ha considerat Esther Pallardó, que va merèixer el 2006 el reconeixement de la Conselleria d'Educació com a pla pioner dirigit a reforçar i incentivar el vincle de la família. La posada en valor de l'espai familiar, la importància que té aquest nucli en el desenvolupament dels nens, en contacte amb la societat, i com aquesta educació en valors “ajudarà en un futur al nen a resoldre amb èxit les situacions que se li plantegen en la seua vida”, han sigut algunes de les qüestions exposades per la vicepresidenta de la Diputació en l'obertura de les jornades. “És essencial explotar aquesta qualitat en l'ensenyament i en l'educació, i, si és des de la infància, molt millor”. Esther Pallardó, que ha recordat que la Diputació Provincial forma part de la European Social Network (ESN), ha confessat que viu la Caixa dels Colors “gairebé en primera persona”. “Per això, i estic convençuda d'això, considere que invertir en prevenció és la inversió social més rendible”.                                                 

El rall, el port, l'àncora, la inauguració de les jornades d'aniversari celebrades avui en CaixAlmassora ha desplegat una escenografia en la qual figurava el rall, símbol del treball desenvolupat pels professionals i clar paral·lelisme del món tecnològic en el qual ens trobem. Tal com ha assenyalat Vicenta Conde, “decidim portar la barca a altres ports desconeguts”, com han estat Castelló i Borriana, també lligats al mar, “i ja hem tirat l'àncora”. Gràcies, tal com ha assenyalat la directora del projecte, al suport dels ajuntaments d'Almassora, Castelló i Borriana, i també a la Diputació Provincial. Un esforç que també ha reconegut el president de CaixAlmassora, que en la seua intervenció ha assenyalat la rellevància d'aquest espai familiar que, en un moment en el qual l'educació dels menuts es deixa en mans dels professionals, “reivindica el paper de pares, mares, avis i familiars en l'educació dels més petits”. Un projecte que permet a la família “veure directament com es comporten i gaudeixen els seus menors i que”, tal com ha assenyalat Ferrada, “constitueix una alternativa clara a l'educació tradicional”. ("Universitas", 26/4/2012).                               
La Caixa dels Colors pot conventir a Almassora en CIUTAT EDUCADORA

Amb la frase “la Caixa dels Colors pot convertir a Almassora en Ciutat Educadora”, Antoni V. Vaquer ha conclòs la Taula Rodona “Benestar infantil: família, educació i salut”, amb la qual finalitzaven avui les conferències dels professors de l'UJI Francisco García Bacete, Miguel Salvador Bauzá i el metge pediatra Dr. Joaquín Mataix Gil.

Les Jornades de la Caixa dels Colors “7 anys d’Espai Familiar” organitzades conjuntament amb la Universitat Jaume I han tractat el tema “Família i societat, creixement i benestar infantil” el 26 i 27 d'abril amb un programa d'alta qualitat i un enorme èxit de participació.

Alfonso Montero, que ha vingut en nom de la Xarxa Social Europea a conèixer el Projecte que duu a terme la Caixa dels Colors, ha presentat les investigacions de David Mehlwish de la Universitat de Londres, en les quals demostra que la rendibilitat de la inversió social en capital humà, és màxima quan s'inverteix en les primeres edats.

 

Tots els ponents des dels seus multiprofessionals punts de vista han transmès els seus profunds coneixements sobre els temes del programa, coincidint amb la necessitat de dedicar als xiquets i xiquetes un temps en exclusivitat i de qualitat, molt especialment durant els primers anys. El Dr. Mataix Gil ha recordat dirigint-se a tots els professionals, famílies, alumnes, professors: “hem d'aconseguir que els nostres fills estiguen orgullosos d'haver vingut al món”. D'aquesta manera convidava als participants a compartir aquesta responsabilitat amb la família.

 

Les Jornades han finalitzat amb activitats prioritàriament destinades a les famílies que assistixen amb els seus fills i filles a la Caixa dels Colors. Les famílies de cadascun dels grups d'Almassora, Castelló i Borriana, han aportat la valoració de la seva experiència en l'Espai Familiar amb calidesa i tendresa. Totes les persones que participen en la Caixa dels Colors, compartixen vivències que suggerixen una paternitat universal i els inclinen a sentir-se membres d'una gran família.

La festa ha acabat amb l'actuació de la Coral Infantil de l'Escola de Música Mestre Agut Manrique d'Almassora que, dirigida per Maria Felip i Paula Temprano, han emocionat als menuts i majors que omplien la sala d'Actes dels locals socials de CaixAlmassora.


Jornades sobre família i societat, creixement i benestar infantil

Els dies 26 i 27 d'abril l'espai familiar Caixa dels Colors organitza en col·laboració amb la Universitat Jaume I unes jornades sobre família i societat, creixement i benestar infantil.

Sota el títol "Caixa dels Colors, 7 anys d'espai familiar", les jornades van adreçades a l'estudiantat d'Educació Infantil, de Magisteri, de Pedagogia i Psicologia i del Màster d'Intervenció i Mediació Familiar; però també a les famílies i altres professionals que se senten implicats i interessats a conèixer i comprendre l'experiència i el paper que desenvolupa la Caixa dels Colors com a espai familiar; la visió sistèmica de la família; les dinàmiques familiars que influeixen en el creixement i l'educació dels infants; les xarxes socials més properes i la Xarxa Social Europea.

PROGRAMA 


Podeu descarregar el programa en format PDF directament ací mateix: Programa.


Tots els actes tindran lloc als salons socials de CaixAlmassora: c/ Trinitat, 20, d'Almassora (entrada pel c/ l'Alcora).


La Xarxa d'Innovació i Qualitat Social posa com a exemple la Caixa dels Colors (12/12/2011)

La Xarxa d'Innovació i Qualitat Social de la Diputació de Castelló ha triat l'espai familiar Caixa dels Colors com a exemple de bones pràctiques. 

L'espai familiar Caixa dels Colors participa en les activitats de la nova xarxa d'innovació i qualitat social que la Diputació de Castelló va posar en funcionament l'any 2009 en cooperació amb la European Social Network (ESN) o Xarxa Social Europea.
Comentaris

Jornades d'aniversari

El programa sembla molt complet i interessant. Esperem que tot isca bé!

Jornades

 Moltes gràcies pel teu comentari, tan encoratjador. Farem els possibles perquè siga a útil a tots.