La Caixa dels Colors a la Conferència de Tardor de l'ESN

PDF version

L'espai familiar Caixa dels Colors ha participat els dies 14 i 15 de  novembre de 2011 en el Seminari de Tardor de la Xarxa Social  Europea (ESN), que va tindre lloc a París i que va comptar amb el  presència de Vicenta Conde, en representació de la nostra  entitat. Vicenta Conde, que ja havia participat el juny de 2010  en la 18a conferència plenària de la Xarxa Social Europea que va t n  dre lloc a Barcelona amb motiu de la presidència espanyola de la  Unió Europea, hi va estar convidada en qualitat d'especialista en Pedagogia i en Psicologia Infantil de la Caixa dels Colors.

Al Seminari de l'ESN van participar 65 professionals de 21 països de la Unió Europea.

En representació d'Espanya hi van assistir Maria Guibert, pedagoga de la Fundació Eguía-Careaga de Sant Sebastià; Dolores Flores, directora general de Família i Infància de Madrid ; i Vicenta Conde, coordinadora de la Caixa dels Colors d'Almassora, Castelló i Borriana. 

Una de les conclusions del Seminari de París ha estat la necessitat de dedicar els esforços socials a la prevenció com fa l'Espai Familiar Caixa dels Colors que reforça el rol de la família com a primera educadora.

Els estudis empírics demostren que els màxims beneficis de la inversió social en capital humà s'aconsegueixen quan invertim en les criatures de menys de 3 anys. Edward Melhuish, director de l'Institute for the Study of Children, Families & Social Issues de la Universitat de Londres conclou que la rendibilitat en capital humà és inversament proporcional a l'edat. Invertir en les primeres edats dóna els màxims rendiments. En canvi, l'experiència demostra que les inversions en les primeres edats, malgrat ser les més rendibles, són mínimes. La societat tendeix a dedicar els seus recursos socials a les persones quan ja tenen dificultats, conflictes o problemes.

 


Felicitem la Caixa dels Colors i a tots els seus patrocinadors (CaixAlmassora, Ajuntaments d'Almassora, de Castelló i de Borriana i Diputació Provincial de Castelló) per l'encert d'encaminar correctament els seus esforços en un recurs pioner en la Comunitat Valenciana. Cal ressaltar que només els països del nord d'Europa dediquen recursos d'atenció a la família i a la infància.