JORNADES CAIXA DELS COLORS “7 anys d’Espai Familiar” La Caixa dels Colors pot convertir a Almassora en CIUTAT EDUCADORA"

 

Amb la frase “la Caixa dels Colors pot convertir a Almassora en Ciutat Educadora”, Antoni V. Vaquer, ha conclòs la Taula Rodona “Benestar infantil: família, educació i salut”, amb la qual finalitzaven avui les conferències dels professors de l'UJI Francisco García Bacete, Miguel Salvador Bauzá i el metge pediatra Dr. Joaquín Mataix Gil.
Les Jornades de la Caixa dels Colors “7 anys d’Espai Familiar” organitzades conjuntament amb la Universitat Jaume I han tractat el tema “Família i societat, creixement i benestar infantil” el 26 i 27 d'abril amb un programa d'alta qualitat i un enorme èxit de participació.

Alfonso Montero, que ha vingut en nom de la Xarxa Social Europea a conèixer el Projecte que duu a terme la Caixa dels Colors, ha presentat les investigacions de David Mehlwish de la Universitat de Londres, en les quals demostra que la rendibilitat de la inversió social en capital humà, és màxima quan s'inverteix en les primeres edats.

Tots els ponents des dels seus multiprofessionals punts de vista han transmès els seus profunds coneixements sobre els temes del programa, coincidint amb la necessitat de dedicar als xiquets i xiquetes un temps en exclusivitat i de qualitat, molt especialment durant els primers anys. El Dr. Mataix Gil ha recordat dirigint-se a tots els professionals, famílies, alumnes, professors: “hem d'aconseguir que els nostres fills estiguen orgullosos d'haver vingut al món”. D'aquesta manera convidava als participants a compartir aquesta responsabilitat amb la família.

Les Jornades han finalitzat amb activitats prioritàriament destinades a les famílies que assistixen amb els seus fills i filles a la Caixa dels Colors. Les famílies de cadascun dels grups d'Almassora, Castelló i Borriana, han aportat la valoració de la seva experiència en l'Espai Familiar amb calidesa i tendresa. Totes les persones que participen en la Caixa dels Colors, compartixen vivències que suggerixen una paternitat universal i els inclinen a sentir-se membres d'una gran família.

La festa ha acabat amb l'actuació de la Coral Infantil de l'Escola de Música Mestre Agut Manrique d'Almassora que, dirigida per Maria Felip i Paula D'hora, han emocionat als menuts i majors que omplien la sala d'Actes dels locals socials de CaixAlmassora.